• De Drijvende kas - duurzame voedselproductie
  • De Drijvende kas - duurzame voedselproductie
  • De Drijvende kas - duurzame voedselproductie
  • De Drijvende kas - duurzame voedselproductie

De Drijvende kas - duurzame voedselproductie

Duurzaam eten in de stad verbouwen. Lokaal, transparant en op onverwachte plekken ons eten produceren is de toekomst!

Architect Pascal zoekt naar nieuwe mogelijkheden om voedsel te produceren binnen de grenzen van de stad. Bouwgrond is duur, maar een grote oppervlakte van het water blijft vrijwel ongebruikt. Daarom liet Pascal een drijvende kas bouwen.
De Drijvende Kas is een ‘Living City Lab’ waarin nieuwe, innovatieve mogelijkheden worden gezocht voor voedselproductie.Tijdens de opening van De Drijvende Kas verzorgde Het EETschap de hapjes gemaakt van producten die rechtstreeks uit de drijvende kas kwamen. 

Opdrachtgever: Pascal HenneBerque
Periode: oktober 2015
Tags: #DuurzameVoedselProductie #DeDrijvendeKas #Lokaal