• Dalila Sayd

Dalila Sayd

Ik heb een grote passie voor eten. Daar heb ik ooit mijn werk van gemaakt als kok in de keukens van verschillende Michelinrestaurants.

Tegenwoordig houd ik me op een andere manier met eten bezig. Gedreven door maatschappelijke uitdagingen zoals eenzaamheid, gezondheid, (sociale) ongelijkheid en het klimaat startte ik in 2014 Het EETschap. Willen we werken aan een duurzaam voedselsysteem, dan moet het ook een sociaal systeem zijn, waarin duurzaam voedsel voor iedereen toegankelijk is. Een sociaal voedsellandschap.

Mijn drijfveren komen voort uit mijn jeugd. Ik ben opgegroeid in een gezin met een alleenstaande moeder met zes kinderen. Thuis hadden wij het niet breed. Uit ervaring weet ik dat goede voeding en gezondheid essentieel zijn om aan te kunnen sluiten bij de samenleving. Dat kan alleen als goed en gezond eten voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een kleine portemonnee en mensen met een gebrek aan kennis over duurzaam en gezond eten.

Daar wil ik me dan ook sterk voor maken. Als schakel tussen verschillende groepen en als bruggenbouwer die werelden weet te verbinden.