• Mijn visie

Mijn visie

Gezond, betaalbaar en duurzaam eten.
Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Ook in Nederland niet. Op elke straathoek vind je tegenwoordig een snackbar. Verse groenten en fruit zijn over het algemeen duurder dan bewerkt voedsel.

Niet gek dus dat veel mensen met een lagere sociale positie voor het goedkopere gaan. Dat leidt vaak tot allerlei welvaartsziektes, zoals diabetes, terwijl ze zelf niet in welvaart leven. 

Het milieu, gezondheid en sociale ongelijkheid zijn nauw met elkaar verbonden. Oplossingen moeten dus die drie aspecten tegelijkertijd aanpakken. Gelukkig zijn veel maatregelen die het milieu beschermen ook goed voor onze gezondheid en kunnen tevens ongelijkheid tegengaan. De belangrijkste uitdaging van het moment is om gezond, betaalbaar en duurzaam voedsel te produceren voor iedereen.

En dat is exact waar ik me met mijn bedrijfsactiviteiten op richt. Het vraagt om een brede aanpak, op meerdere terreinen, waarbij verschillende partijen een rol spelen:
·  De overheid die zich bezig houdt met de gezondheid van haar burgers
·  Bedrijven die op zoek zijn naar duurzame innovaties
·  Wetenschappers die zich buigen over nieuwe technologieën en nieuwe manieren van systeem-inrichtingen
.  En last but not least: de burger die een fijn en gezond leven wil leiden. 

Met het EETschap werk ik samen met al deze partijen om te streven naar een sociaal voedsellandschap. Daarin is er oog voor duurzaamheid en toegankelijkheid van goed eten voor iedereen. Ik fungeer als schakel tussen verschillende groepen en als bruggenbouwer die werelden weet te verbinden. Samen op zoek naar de verandering die nodig is. Dit doe ik door ontmoetingen tussen unusual suspects te organiseren en verhalen te delen om zo samen tot nieuwe oplossingen te komen. Een nieuwe Nederlander en een boer bijvoorbeeld of een bijstandsmoeder en een jonge student.