• Food up live!
  • Food up live!

Food up live!

Dilemma’s in de supermarkt: liever een in september geoogste appel dan een Nieuw-Zeelandse kiwi in het seizoen? Lokaal en kleinschalig geproduceerd vlees of concurrerend op de wereldmarkt? Kunnen we inzetten op mondiaal, maar lokaal blijven denken?

Tijdens de eerste editie van Food Up live werd ik uitgenodigd om twee partijen die ogenschijnlijk lijnrecht tegenover elkaar staan met elkaar te verenigen. Op het podium deelden een kleinschalige biologische varkensboer en iemand uit de intensieve veeteelt hun verhaal.

Het thema van de avond vertaalde ik in een hapje: Op oortags voor varkens afkomstig uit de intensieve veeteelt serveerde ik de worst van de biologische varkensboer. Mijn boodschap; we hebben beiden nodig om tot nieuwe oplossingen te komen. Mondiaal inzetten en lokaal blijven denken sluiten elkaar niet uit. 

Opdrachtgever: Food Hub (Amsterdam) & Food Cabinet (Amsterdam)
Periode: Mei 2017
Tags: #Verbinden #VerhalenDelen