• In de media: Wortel Schieten
  • In de media: Wortel Schieten
  • In de media: Wortel Schieten

In de media: Wortel Schieten

Op vrijdag 29 september was het zover; samen met Bossche statushouders en studenten gingen we Wortel schieten op Nederlandse bodem.

We stapten op de tandem en brachten een bezoek aan verschillende boeren uit de regio. Om zo kennis te maken met elkaars eetculturen en om uiteindelijk beter te wortelen in de Nederlandse maatschappij. 

Het was een mooie dag voor verkenning van het Bossche landschap; de zon scheen volop! Het contact tussen studenten en statushouders verliep moeiteloos. En het was leuk om te zien dat ze na afloop onderling contactgegevens uitwisselden om nog eens samen te komen. 

Op naar het vervolg van Wortel Schieten, want veel raakvlakken met #Gezondheid #Duurzaamheid #Eetculturen #Participatie en #Integratie. 
Hoe tof zou het zijn als we met de opgedane kennis en ervaringen een nieuw Brabants streek product gaan ontwikkelen waar iedereen wat aan heeft; statushouders bouwen een sociaal netwerk op en verkennen de buurt, studenten doen veel ervaring op en voor boeren creeren we mogelijk een nieuw verdienmodel met de verkoop van het product. De komende weken voer ik daar meerdere gesprekken over met verschillende partijen. Stay tuned. 

Dank aan iedereen die er bij was en FoodUp Brabant die dit mogelijk heeft gemaakt!! #WortelSchieten #OpBrabantseBodem #LekkerWortelen. 

Het Brabants Dagblad fietste met ons mee en schreef er een (online kort én offline uitgebreid) artikel over. 
Ook Omroep Brabant en Nieuwe oogst hebben er aandacht aan besteed.