• Eten én ideeën op tafel in De Valuwe

Eten én ideeën op tafel in De Valuwe

Hoe stimuleer je Samen Eten & Ontmoeten? Door het letterlijk te doen. Maandag 11 maart zaten ruim 25 bewoners en professionals uit de Cuijkse wijk de Valuwe bij elkaar om samen te eten en ideeën te delen.

Ideeën
Ideeën voor het jaarprogramma Samen Eten & Ontmoeten werden gedeeld. Zoals het idee voor een multiculturele voedselmarkt, een workshop ‘koken voor weinig’, een wekelijkse wandeling en een ‘voedzaam’ welkom voor nieuwe bewoners.

Gewoon doen 
Oftewel: onder het genot van een lekkere maaltijd ongedwongen praten over activiteiten in het kader van Samen Eten & Ontmoeten. Er kwamen veel leuke ideeën op tafel, aldus Diana van Bokhoven, een van de initiatiefnemers van het programma Samen Eten & Ontmoeten. “Met dit jaarprogramma laten we mensen zien en ervaren hoe lekker én gemakkelijk gezond eten kan zijn. Maar ook hoe samen eten zorgt voor gezelligheid en nieuwe contacten. Belangrijke onderdelen voor een prettig leven en een gezellige wijk.” Zo ontstond onder andere het plan om nieuwe bewoners in de wijk welkom te heten met een bloemetje, een lunch bij vrouwencentrum Safina en een kop koffie in mfa De Valuwe.

Aan de slag
De organisatie gaat nu aan de slag met alle ideeën. Welke zijn op korte termijn te realiseren en wat is daarvoor nodig? Dalila Sayd, ook initiatiefnemer van het programma, vertelt: “Los van de goede ideeën, zijn we ook erg blij met het enthousiasme. Veel mensen hebben aangegeven mee te willen helpen in de organisatie en uitvoering. Fijn om zo samen te werken aan een gezonde wijk met gezonde inwoners.” Dalila geeft aan dat ook diegenen die er 11 maart niet waren, mee kunnen doen en denken. Zij kunnen mailen naar samenetenontmoeten@gmail.com of contact opnemen met de wijkraad.

Samen Eten & Ontmoeten
Samen Eten & Ontmoeten is een initiatief van Dalila Sayd (Het EETschap) en Diana van Bokhoven en wordt ondersteund door GGD Hart voor Brabant, Syntein, ZLTO, Wereldtuin Verdeliet, wijkraad de Valuwe, Gezonde Buurt, Sociom, Safina en een Goei Leven Land van Cuijk. Doel van het project is mensen laten zien hoe lekker én gemakkelijk gezond eten kan zijn. Een belangrijk thema anno 2019 want gezond eten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bovendien zorgt samen eten voor gezelligheid, sociale contacten en dus leefbaarheid in de breedste zin van het woord.