• Online kookchallenge Breda

Online kookchallenge Breda

Een coole online kookchallenge voor kids uit Bredase wijken

Door de corona crisis werden de activiteiten voor de kinderen van weekendschool Petje Af tijdelijk gestaakt. 
Met de online kookchallenge zetten we de positieve ontwikkeling van de kinderen van Petje Af voort.Daarmee bieden we extra steun in een tijd die voor iedereen lastig is en al helemaal als die steun thuis soms minder zichtbaar is. 

We organiseerden een 5-weekse online leerzaam programma over eten en koken voor kinderen van Petje Af (9 -13 jaar). Het programma bestond uit 5 onderdelen: een online quiz, kookdemonstraties, opdrachten, een challenge en een 'toetje'. Tijdens deze 5 weken leerden kinderen op een creatieve en interactieve manier over gezond eten en de herkomst van eten. 
Voor de challenge ontvingen de kinderen een kookboek, educatie- materiaal, een mesje en een box vol met groenten en fruit van boeren uit de regio. 
Natuurlijk gingen ze zelf ook aan de slag in de keuken en wisten zij hun ouders tijdens het laatste onderdeel te verrassen met een lekkere, gezonde en creatieve maaltijd. 

Het netwerk van de kinderen werd ook actief betrokken: ouders deden in sommige gevallen mee en werden betrokken bij de beoordeling van de gerechten. Alle kinderen ontvingen na deelname een certificaat.

Met deze challenge stimuleren we nieuwsgierigheid, aanleren van nieuwe vaardigheden en verbondenheid met de andere deelnemers. Zo worden ze blijvend gestimuleerd en leren ze in deze periode een nieuwe skill. 

De challenge werd mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw en Cubiss/ provincie Noord-Brabant. Verder werkten mee aan dit project: Naomi Jansen van de Voedselapotheek, Boerschappen, Fawaka Ondernemersschool en De Kookzaak.