Het Eetschap presenteert: Recept voor Gezondheid

Wat betekent dat eigenlijk, samenwerken aan een sociaal en gezond voedsellandschap? Hoe kun je een duurzame samenwerking tussen de zorg, agrifood en het sociaal domein tot stand brengen? Wie speelt welke rol hierin? En een hele belangrijke vraag, hoe betrek je een diverse groep wijkbewoners in het proces? Want juist dat is nodig om écht het verschil te maken.

De Voedselapotheek en Stichting Het Eetschap brengen de Dutch Design Week thuis, in jouw keuken en op jouw bord! Met trots presenteren wij Recept voor Gezondheid, een online inspiratielunch over het ontwerpen van een sociaal en gezond voedsellandschap.

Op vrijdag 20 november tussen 11:30 en 13:00 uur bereiden we gezamenlijk een gezonde lunch, want samen eten zorgt ervoor dat we beter eten. Je gaat in jouw eigen keuken aan de slag met een box ingrediënten die van tevoren bij jou wordt bezorgd. Terwijl de pan op het vuur staat, delen ontwerpers Naomi Jansen en Dalila Sayd hun aanpak in het project Voedselapotheek Wijkaanpak. Ze vertellen over hun ervaringen over het betrekken van wijkbewoners in het ontwerpproces. Bovendien geven ze concrete voorbeelden van concepten die ze op dit moment ontwikkelen in twee wijken, namelijk De Valuwe in Cuijk en Schothorst in Amersfoort.

Apotheker Mark Slager van Apotheek Orion in Amersfoort schuift bij ons aan tafel. Hij neemt ons mee in de apotheek van de toekomst en zijn rol in het wijkproject Voedselapotheek Schothorst.

Niet zo handig in de keuken? Geen punt, iedereen kan meedoen, ook zonder ingewikkelde bereidingen of bijzondere keukenmaterialen.

Een ticket voor deelname kost €39,95. Je ontvangt van tevoren de Re-koffer, een toolbox om te werken aan je persoonlijke gezondheid en een recept met verse ingrediënten voor de lunch!

Programma:
11:30 welkom
11:40 gezamenlijk bereiden we een gezonde lunch vanuit je eigen keuken
12:00 ontwerpers Naomi Jansen en Dalila Sayd gaan samen in gesprek over project Voedselapotheek Wijkaanpak
12:20 interview met apotheker Mark Slager van Apotheek Orion in Amersfoort
12:40 samen lunchen en in gesprek met de online deelnemers
13:00 einde

Wil je meer weten over Recept voor Gezondheid? Mail dan naar info@heteetschap.nl Aanmelden kan via deze link.