Projecten

De sociale waarde van eten staat centraal in alle projecten van Stichting Het Eetschap. Door persoonlijke verhalen over eten te delen kunnen we veranderingen teweeg brengen.

Samen met onze doelgroepen creëren we meer duurzame en gezonde (eet)gewoonten, die passen bij wat zij belangrijk vinden. We doen dit in groepsverband, bijvoorbeeld met buurtgenoten. Zo koppelen we een duurzaam voedselsysteem aan participatie. Met als positief gevolg dat mensen beter wortelen in hun eigen omgeving. Dat levert niet alleen gezondheidswinst op. Het maakt gemeenschappen ook sterker en draagt bij aan de transitie naar een inclusieve en groene samenleving. Het is het recept voor een sociaal voedsellandschap. 

Stichting Het Eetschap heeft de volgende projecten op eigen initiatief gerealiseerd:

Wortel Schieten

Met Wortel Schieten benutten we kennis van mensen uit verschillende culturen om oplossingen te vinden voor voedselvraagstukken. Tegelijkertijd werken we aan de participatie en integratie van deze ‘ontwortelden’.

Lees verder »

Voedselapotheek wijkaanpak

We werken met de Voedselapotheek aan een gezonde voedselomgeving. Want wie gezond eet en zich ook gezond voelt, heeft een betere kans zich te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij.

Lees verder »

De Kookchallenge

Met De Kookchallenge leren kinderen (en ouders) in kansarme wijken nieuwe vaardigheden. Ze leren meer over gezond eten en de herkomst ervan en gebruiken dit om groenten van boeren uit de regio om te toveren tot een creatieve en gezonde maaltijd voor het hele gezin.

Lees verder »

Je Moeder!

Met het project Je Moeder! vergroten we de betrokkenheid van ouders op school. Basisschoolleerlingen krijgen les over eten en scholieren doen onderzoek naar familierecepten en halen zo hun ouders de klas in. Dat zorgt voor een positief leerklimaat en gelijke onderwijskansen voor elk kind.

Lees verder »