Programma's

De sociale waarde van eten staat centraal in alle programma’s van Stichting Het Eetschap. Want samen eten zorgt voor verbinding. En die verbinding hebben we nodig om te werken aan integratie, participatie en verduurzaming. We ontwikkelen programma’s op eigen initiatief, maar ook in opdracht van gemeenten, onderwijsinstellingen en fondsen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. 

De exacte invulling van onze programma’s komt tot stand in samenspraak met de deelnemers. Elke editie van een project is dus anders, want elke deelnemer heeft zijn eigen verhaal en heeft andere kennis om te delen met de rest van de groep.

 

Stichting Het Eetschap heeft de volgende programma’s op eigen initiatief ontwikkeld en gerealiseerd:

Wortel Schieten

Met Wortel Schieten benutten we kennis van mensen uit verschillende culturen om oplossingen te vinden voor voedselvraagstukken. Tegelijkertijd werken we aan de participatie en integratie van deze ‘ontwortelden’.

Lees verder »

Voedselapotheek wijkaanpak

We werken met de Voedselapotheek aan een gezonde voedselomgeving. Want wie gezond eet en zich ook gezond voelt, heeft een betere kans zich te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij.

Lees verder »

De Kookchallenge

Met De Kookchallenge leren kinderen (en ouders) in kansarme wijken nieuwe vaardigheden. Ze leren meer over gezond eten en de herkomst ervan en gebruiken dit om groenten van boeren uit de regio om te toveren tot een creatieve en gezonde maaltijd voor het hele gezin.

Lees verder »

Je Moeder!

Met het project Je Moeder! vergroten we de betrokkenheid van ouders op school. Basisschoolleerlingen krijgen les over eten en scholieren doen onderzoek naar familierecepten en halen zo hun ouders de klas in. Dat zorgt voor een positief leerklimaat en gelijke onderwijskansen voor elk kind.

Lees verder »