Nationale groente- en fruit dag

Vandaag is het #NationaleGroenteEnFruitdag. Een dag waarop heel Nederland wordt geïnspireerd om meer groente en fruit te eten bij de lunch.

wij zijn partner van de Nationale groente en fruit dag. Deze dag staat voor ons in het teken van de kookchallenge die we volgende week zouden organiseren voor 30 kinderen (9 tot 12 jaar) uit de Bredase wijk Heuvel. Vanwege Corona hebben we onze plannen voor de kookchallenge helaas moeten verschuiven naar later dit jaar.

Met de kookchallenge leren kinderen 4 dagen lang over eten en koken. Ze krijgen les over gezond eten en de herkomst van eten. Elke dag bereiden ze een gezonde groentelunch die we samen opeten. Op de laatste dag ontvangen ze een kookboek en een box met groenten van een lokale boer. Daarmee koken zij thuis een lekkere maaltijd voor hun familie.

De kookchallenge is fun en leerzaam. Op een laagdrempelige, speelse manier werken we aan voedseleducatie en taalvaardigheden doordat kids aan de slag gaan met recepten uit een kookboek. We dagen ook ouders uit om mee te doen! Zij beoordelen het gerecht op smaak en creativiteit.