Wortel Schieten brood finalist worstenbroodje van de toekomst.

Zondag 9 december was de finale van Het Worstenbroodje van de Toekomst. Het EETschap was één van de vijf genomineerden en mocht het cigkoftebroodje van Wortel Schieten aan de jury presenteren.


Het Worstenbroodje van de Toekomst is een jaarlijks terugkerend evenement. Het initiatief komt van Grietje Braaksma, vestigingsmanager Grand Theatre Boekhandel Breda, en wordt georganiseerd in samenwerking met Barbara Putters (Breda Promotions) en Fusina Verloop (Bureau De Wonderneming). Met de verkiezing van Het worstenbroodje van de toekomst willen zij zowel Brabantse professionals als amateurs oproepen mee te denken over een nieuwe variant worstenbrood, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid. 

Helaas geen winst voor het EETschap, maar wel lovende opmerkingen over het cigkoftebroodje dat het beste van werelden samen brengt. De jury vond dit veganistische broodje lekker van smaak en verrassend in het gebruik van de verschillende specerijen. Ook het verhaal achter het broodje kreeg veel waardering: het broodje is ontwikkeld in samenwerking met studenten van de HAS hogeschool en nieuwe Nederlanders uit Eritrea en Syrië. Het combineert het beste van Brabantse bodem met kennis uit andere eetculturen.

Suzanne van der Poll won de wedstrijd met haar woshibroodje. Gefeliciteerd Suzanne!
Meer informatie vind je hier
To enable screen reader support, press ⌘+Option+Z To learn about keyboard shortcuts, press ⌘slash