Online inspiratielunch: Recept voor Gezondheid

We wilden mensen verwarmen. Letterlijk en figuurlijk. Met een heerlijke soep uit de keuken van Dalila én met tips, ideeën en inspiratie rondom ons project Voedselapotheek Wijkaanpak.

Tweeëntwintig professionals sloten op vrijdag 20 november aan bij onze Online Inspiratielunch. Vanuit de studio van Into Acoustics deelden we onze ervaringen over de wijkaanpak in Cuijk en Schothorst. Die kunnen we onmogelijk in één zin samenvatten, maar als we het belangrijkste eruit lichten, zeggen we: Maak geen beleid vanachter een bureau, maar zie wijkbewoners als gelijkwaardige partners. Ga in gesprek over eten en gezondheid, krijg zo de ‘struggles’ in beeld en dan komen de oplossingen bovendrijven. 

Mark Slager van apotheek Orion in Schothorst sloot ook aan om zijn visie over de apotheek van de toekomst te delen. In zijn ogen moet een apotheker een gezondheidscoach zijn in plaats van een logistiek medewerker van de medicijnproducent. Natuurlijk blijven medicijnen nodig, maar Mark adviseert regelmatig een consult van een leefstijlcoach zodat mensen minder pillen nodig hebben. Inderdaad, dat betekent dat hij minder verdient, maar Mark was duidelijk over zijn dochters van 8 en 10 jaar oud als motivatie. Ook zij verdienen goede zorg.

Trouwens: tussen de bedrijven door kwamen er ook handige keukentips aan de orde. Denk aan een bakje water bij het snijden van de ui, weetjes over saffraan en de bruikbaarheid van prei en een korte les snijtechnieken. We sloten af met een welgemeend ‘eet smakelijk’. Heerlijk! 

Nieuwsgierig? Terugkijken kan via de link op YouTube.