Expositie Wortel Schieten

Het project Wortel Schieten in Dordrecht kent een rijke oogst. Nieuwe Nederlanders en studenten uit Dordrecht gingen samen aan de slag met een voedselvraagstuk van een lokale tuinder.
Kennis uit verschillende culturen is gebruikt om buitenlandse gewassen lokaal te telen en deelnemers ontwikkelden daar samen nieuwe recepten voor. 

Het resultaat van Wortel Schieten levert onder andere een mooie expositie in de kas op. Met foto’s van Kees Dijkman en verhalen van de deelnemers. Aan de hand van een gerecht dat veel voor hen betekent, geven zij een inkijkje in hun leven en vertellen ze over hun ervaringen tijdens Wortel Schieten Dordrecht. De expositie is vanaf vrijdag 15 oktober tot en met zondag 24 oktober te bezichtigen bij stadslandbouwkas De Oude Beer.

Tijdens de opening op 15 oktober (17.00uur tot 19.00uur) zal er ook het een en ander te proeven zijn. En dat is nog niet alles! Jonneke de Zeeuw, ook wel bekend als Mooncake, neemt ons die dag mee in het Nederlandse culinaire voedsellandschap. Zij vertelt over de rijkdom van onze eetcultuur en hoe die bij kan dragen aan een meer divers, inclusief én duurzaam voedselsysteem. 

De expositie is mede mogelijk dankzij een succesvolle crowdfundingscampagne en een bijdrage van Triodos Foundation. 

In december en januari 2022 is de expositie te bewonderen in het stadskantoor van Dordrecht. 

Aanmelden voor de opening van de expositie kan via deze link: (klik hier).