Recepten

Tijdens onze programma’s ontwikkelen deelnemers de lekkerste recepten. En die delen we natuurlijk graag!

Wortel Schieten Almere 2022
De studenten die in 2022 deelnamen aan Wortel Schieten in Almere ontwikkelden plantaardige recepten voor De Volkskantine. Een vakjury en een publieksjury verkozen achtereenvolgens de Sudanese auberginesalade en de pompoenpannenkoeken tot de lekkerste gerechten. 

Pompoenpannenkoeken –  Sudanese Auberginesalade – Fried Rice – Ghanese Jollof Rice – Vegan macaroni – Vegan Risotto  – Avocado sushi  – Champignon loempia’s  – Eritrese Alicha  – Eritrese Linzenschotel

wortel-schieten
wortel-schieten2

Wortel Schieten Dordrecht 2022
In Dordrecht ontwikkelden studenten gerechten met sopropo, molokhia, libanese courgette en okra. Allemaal gewassen die geoogst worden in stadslandbouwkas De Oude Beer en waar in Nederland weinig mee gekookt wordt. De recepten worden gebruikt om de afnemers van de gewassen van De Oude Beer te inspireren.

Zigni met lamsvlees   Ros Wa Chodrawat  Okra curry  Libanees brood met kip  Lasagne met molokhia   Bolcourgette in Tomatensaus 

Onze programma's:

Wortel Schieten

Met Wortel Schieten benutten we kennis van mensen uit verschillende culturen om oplossingen te vinden voor voedselvraagstukken. Tegelijkertijd werken we aan de participatie en integratie van deze ‘ontwortelden’.

Lees verder »

De Kookchallenge

Met De Kookchallenge leren kinderen (en ouders) in kansarme wijken nieuwe vaardigheden. Ze leren meer over gezond eten en de herkomst ervan en gebruiken dit om groenten van boeren uit de regio om te toveren tot een creatieve en gezonde maaltijd voor het hele gezin.

Lees verder »

Voedselapotheek wijkaanpak

We werken met de Voedselapotheek aan een gezonde voedselomgeving. Want wie gezond eet en zich ook gezond voelt, heeft een betere kans zich te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij.

Lees verder »